Vilkår og betingelser

Artikel 1 – Definitioner

I disse vilkår og betingelser gælder følgende definitioner:

  • Fortrydelsesfrist: Den periode, hvor forbrugeren kan udøve sin fortrydelsesret.
  • Forbruger: Den fysiske person, der ikke handler som en del af sin erhvervsmæssige virksomhed og indgår en fjernsalgsaftale med virksomheden.
  • Dag: Kalenderdag.
  • Løbende aftale: En fjernsalgsaftale om en række produkter og/eller tjenester, hvor leverings- og/eller acceptforpligtelserne er spredt over tid.
  • Varigt medium: Ethvert medie, der gør det muligt for forbrugeren eller virksomheden at gemme information på en måde, så den kan konsulteres og gengives uændret i fremtiden.
  • Fortrydelsesret: Forbrugerens mulighed for at annullere fjernsalgsaftalen inden for fortrydelsesfristen.
  • Virksomhed: Den fysiske eller juridiske person, der tilbyder produkter og/eller tjenester til forbrugere via fjernsalg.
  • Fjernsalgsaftale: En aftale, der indgås som en del af et system for fjernsalg af produkter og/eller tjenester, organiseret af virksomheden, hvor kun én eller flere teknikker til fjernkommunikation anvendes, indtil aftalen indgås.
  • Teknik til fjernkommunikation: Et medie, der kan anvendes til at indgå en aftale uden, at forbrugeren og virksomheden behøver at være fysisk til stede samme sted.
  • Almindelige vilkår og betingelser: De nuværende generelle vilkår og betingelser for virksomheden.

Artikel 2 – Virksomhedens identitet

  • Firmanavn: UrbanAuraFashion
  • KVK-nummer: 86093436
  • Momsnummer: NL004194355B77
  • E-mail til kundeservice: Info@urbanaurafashion.dk
  • Forretningsadresse: Birkastraat 5, 3962 BM Wijk Bij Duurstede, Nederlandene

Artikel 3 – Anvendelighed

Disse almindelige vilkår og betingelser gælder for hvert tilbud fra virksomheden og enhver fjernsalgsaftale og ordre mellem virksomheden og forbrugeren.

Inden fjernsalgsaftalen indgås, vil teksten til disse almindelige vilkår og betingelser blive stillet til rådighed for forbrugeren. Hvis dette ikke er rimeligt muligt, vil det før aftalen indgås blive angivet, hvor vilkårene kan tilgås, og at de gratis kan sendes til forbrugeren på anmodning.

Hvis aftalen indgås elektronisk, vil vilkårene også blive gjort tilgængelige elektronisk på en måde, så forbrugeren kan gemme dem på et varigt medium.

I tilfælde af, at både disse vilkår og specifikke produkt- eller servicevilkår gælder, har forbrugeren ret til at påberåbe sig den mest fordelagtige bestemmelse i tilfælde af uoverensstemmelse.


Artikel 4 – Tilbuddet

Hvis et tilbud har en begrænset gyldighedsperiode eller er betinget, vil dette blive angivet eksplicit i tilbuddet.

Tilbuddet er uforpligtende, og virksomheden har ret til at ændre og tilpasse det.

Tilbuddet indeholder en fuldstændig og nøjagtig beskrivelse af de tilbudte produkter og/eller tjenester, så forbrugeren kan vurdere dem korrekt. Hvis virksomheden bruger billeder, vil de være en sandfærdig repræsentation af produkterne/tjenesterne. Dog kan farverne afvige fra virkeligheden.

Tilbuddet indeholder følgende oplysninger:

  • Prisen, ekskl. toldafgifter og importmoms. Disse ekstra omkostninger betales af kunden.
  • Eventuelle forsendelsesomkostninger.
  • Hvordan aftalen indgås, og hvilke handlinger der er nødvendige.
  • Hvorvidt fortrydelsesretten gælder.
  • Betalings-, leverings- og udførelsesmetoder.
  • Aftaleperiode og opsigelsesbetingelser, hvis der er tale om en løbende aftale.

Artikel 5 – Aftalen

Aftalen indgås, når forbrugeren accepterer tilbuddet og opfylder betingelserne. Hvis accept sker elektronisk, vil virksomheden straks bekræfte modtagelsen elektronisk. Indtil denne bekræftelse foreligger, kan forbrugeren annullere aftalen.

Virksomheden tager passende sikkerhedsforanstaltninger for elektronisk datatransmission og betalingsprocesser.

Virksomheden kan undersøge forbrugerens evne til at opfylde sine betalingsforpligtelser. Hvis virksomheden har gyldige grunde til at afvise en aftale, kan den nægte ordren eller fastsætte særlige betingelser.

Efter aftaleindgåelsen vil forbrugeren modtage:

  • Virksomhedens besøgsadresse for klager.
  • Proceduren for at udøve fortrydelsesretten.
  • Information om garantier og kundeservice.

Artikel 6 – Fortrydelsesret

Forbrugeren har 14 dages fortrydelsesret efter modtagelse af produktet.

I denne periode skal forbrugeren håndtere produktet og emballagen forsigtigt og kun åbne det i det omfang, det er nødvendigt for at vurdere produktet.

Forbrugeren skal inden for 14 dage informere virksomheden skriftligt om sin beslutning om at udøve fortrydelsesretten og returnere produktet inden yderligere 14 dage.

Hvis produktet ikke returneres inden for denne periode, bliver købet endeligt.


Artikel 7 – Omkostninger ved fortrydelse

Forbrugeren betaler selv for returforsendelsen.

Virksomheden refunderer betalingen inden for 14 dage efter modtagelse af det returnerede produkt eller bevis for forsendelsen.


Artikel 8 – Undtagelser fra fortrydelsesretten

Fortrydelsesretten gælder ikke for:

  • Produkter, der er fremstillet efter forbrugerens specifikationer.
  • Hygiejneprodukter med brudt forsegling.
  • Digitale downloads og software, hvis forseglingen er brudt.

Artikel 9 – Pris

Priserne ændres ikke i tilbudsperioden, medmindre moms- eller andre lovgivningsmæssige ændringer kræver det.

Virksomheden opkræver ikke moms, da leveringen sker uden for EU. Told og importmoms opkræves af post- eller kurerfirmaet.


Artikel 10 – Levering og udførelse

Virksomheden vil levere produkterne inden for 30 dage, medmindre andet er aftalt. Hvis levering forsinkes, informeres forbrugeren inden for denne periode. Forbrugeren har da ret til at annullere aftalen uden omkostninger.


Artikel 11 – Klageprocedure

Klage skal indgives skriftligt inden for 7 dage efter opdagelse af fejlen.

Virksomheden besvarer klager inden for 14 dage. Hvis der kræves mere tid, vil forbrugeren blive informeret.

Hvis klagen ikke kan løses i mindelighed, opstår en tvist, der kan behandles retsligt.


Artikel 12 – Aftaler med løbende levering: Varighed, Opsigelse og Forlængelse

Opsigelse

Forbrugeren kan til enhver tid opsige en aftale, der er indgået for en ubestemt periode, og som omfatter regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenester, under overholdelse af de aftalte opsigelsesregler og en opsigelsesfrist på højst én måned.

Forbrugeren kan til enhver tid opsige en aftale, der er indgået for en bestemt periode, og som omfatter regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenester, under overholdelse af de aftalte opsigelsesregler og en opsigelsesfrist på højst én måned.

Forbrugeren kan opsige de ovennævnte aftaler:

  • Til enhver tid og uden begrænsning til en bestemt periode eller tidspunkt;
  • På mindst samme måde, som aftalen blev indgået;
  • Altid med samme opsigelsesfrist, som virksomheden har fastsat for sig selv.

Forlængelse

En aftale, der er indgået for en bestemt periode, og som omfatter regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenester, kan ikke automatisk forlænges eller fornyes for en bestemt periode.

Uanset ovenstående kan en aftale, der er indgået for en bestemt periode, og som omfatter regelmæssig levering af dag-, uge- eller månedsaviser og magasiner, forlænges automatisk i højst tre måneder, hvis forbrugeren kan opsige denne forlængede aftale ved slutningen af forlængelsesperioden med en opsigelsesfrist på højst én måned.

En aftale, der er indgået for en bestemt periode, og som omfatter regelmæssig levering af produkter eller tjenester, kan kun forlænges automatisk på ubestemt tid, hvis forbrugeren til enhver tid kan opsige den med en opsigelsesfrist på højst én måned eller op til tre måneder i tilfælde af regelmæssig, men mindre end én gang om måneden, levering af aviser og magasiner.

En aftale med en begrænset varighed for regelmæssig levering af aviser og magasiner (prøve- eller introduktionsabonnement) forlænges ikke automatisk og ophører automatisk ved afslutningen af prøve- eller introduktionsperioden.

Varighed

Hvis en aftale har en varighed på mere end ét år, kan forbrugeren til enhver tid opsige aftalen efter ét år med en opsigelsesfrist på højst én måned, medmindre rimelighed og retfærdighed forhindrer opsigelse inden den aftalte varighed udløber.


Artikel 13 – Betaling

T medmindre andet er aftalt, skal de beløb, som forbrugeren skylder, betales inden for 7 dage efter begyndelsen af fortrydelsesperioden som nævnt i artikel 6, stk. 1. I tilfælde af en aftale om levering af tjenester begynder denne periode, når forbrugeren har modtaget bekræftelsen på aftalen.

Forbrugeren er forpligtet til straks at informere entreprenøren om eventuelle unøjagtigheder i de angivne eller oplyste betalingsoplysninger.

I tilfælde af manglende betaling fra forbrugerens side har entreprenøren, med forbehold for juridiske begrænsninger, ret til at opkræve de rimelige omkostninger, som på forhånd er meddelt forbrugeren.


Artikel 14 – Klageprocedure

Klager over udførelsen af aftalen skal indgives fuldstændigt og tydeligt beskrevet til entreprenøren inden for 7 dage efter, at forbrugeren har opdaget manglen.

Klager indsendt til entreprenøren vil blive besvaret inden for 14 dage fra modtagelsesdatoen. Hvis en klage kræver en længere forventet behandlingstid, vil entreprenøren inden for 14 dage give en bekræftelse på modtagelsen og angive, hvornår forbrugeren kan forvente et mere detaljeret svar.

Hvis klagen ikke kan løses gennem gensidig aftale, opstår der en tvist, der er underlagt tvistbilæggelsesproceduren.

En klage suspenderer ikke entreprenørens forpligtelser, medmindre entreprenøren udtrykkeligt angiver andet skriftligt.

Hvis en klage anses for berettiget af entreprenøren, vil entreprenøren efter eget valg enten erstatte eller reparere de leverede produkter uden omkostninger for forbrugeren.


Artikel 15 – Tvister

Kun hollandsk lovgivning gælder for aftaler mellem entreprenøren og forbrugeren, hvortil disse generelle vilkår og betingelser gælder. Dette gælder også, hvis forbrugeren bor i udlandet.